Ιδιοκτησία που έχει η Maison Rivière αποκλειστικά από την οικογένεια Eugène Borie, ιδιοκτήτη του διάσημου Château Ducru Beaucaillou.
Αυτό το κρασί χαρακτηρίζεται από ένα όμορφο μωβ χρώμα. Ένα άρωμα από κόκκινα φρούτα ελαφρώς μπαχαρικά. Πολύ φρεσκάδα στο στόμα και φρουτώδη αρώματα με
μια ισορροπημένη εξέλιξη και μια όμορφη επίγευση. Ένα πολύ ευχάριστο κρασί.
Όπως όλες οι όμορφες ιστορίες, η ματιά ήταν καθοριστική· αυτή φυσικά των διαδοχικών ιδιοκτητών του Château La Dominique, οι οποίοι εργάστηκαν όλοι για να αναδείξουν αυτό το κρασί του Σεντ-Εμιλιόν. Στις αρχές του XVII αιώνα, το κτήμα, που τότε ονομαζόταν «Durieu», πωλείται στην οικογένεια Dominique Glenne. Το 1690, όταν η ιδιοκτησία αποκτάται πρόσφατα από τους Jacques και Isabeau Micheau, ονομάζεται τότε «Dominique». Στην πραγματικότητα, ήταν ο έμπορος Henri Greloud, στα μέσα του XIX αιώνα, που θηλυκοποίησε το όνομα και εφηύρε τον μύθο ενός εμπόρου ερωτευμένου με το νησί της Καραϊβικής. Η Dominique...
Το Carillon d’Angélus γεννήθηκε με το έτος 1987. Με την πάροδο των χρόνων, απέκτησε τη δική του ταυτότητα. Αντανάκλαση του επιπέδου απαιτήσεων των ομάδων του κτήματος, προέρχεται από ένα μεταβλητό ποσοστό merlot, cabernet franc και cabernet sauvignon που επιλέγονται από διάφορους αμπελώνες του Saint Emilion. Οι οινοποιήσεις και η ωρίμανση προσαρμόζονται ακριβώς στο στυλ του. Εκτιμάται για την καθαρότητα των αρωμάτων φρούτου, για τους βελούδινους τανίνες του και για την κομψή του επίγευση.
Cru bourgeois προϊόν στην ονομασία Haut-Médoc, το château Charmail είναι ένα κόκκινο κρασί που προέρχεται από ένα αμπελώνα 28 εκταρίων. Οι αμπελώνες, με μέση ηλικία 31 ετών, είναι φυτεμένοι σε εδάφη που αποτελούνται από αργιλώδεις χαλίκια. Το κρασί ωριμάζει σε βαρέλια (εκ των οποίων το 25% σε νέα βαρέλια) για 12 μήνες.
Το château Charmail 2016 αποκαλύπτει μια βαθιά ρουμπινί απόχρωση με πορφυρές ανταύγειες. Η μύτη είναι έντονη και αναπτύσσει αρώματα μαύρων φρούτων, δέρματος και καπνού. Η επίθεση στο στόμα συνδυάζει πληρότητα και στρογγυλότητα, με μια τέλεια ενσωματωμένη ξυλεία. Ένα κρασί που παραμένει στο στόμα χάρη σε μια στρογγυλότητα και σε τανίνες τέλεια ισορροπημένες.
Η περιοχή οφείλει το όνομά της στον πύργο που υψώνεται στην αυλή του κάστρου. Είναι το απομεινάρι ενός φρουρίου που χτίστηκε τον 12ο αιώνα από τους προγόνους του Μοντεσκιέ. Το έργο κατείχε τότε στρατηγική θέση και έλεγχε τον δρόμο που συνδέει το Μπορντό με την Τουλούζη. Οι πέτρες του φρουρίου θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση του σημερινού κάστρου στα τέλη του 18ου αιώνα.
Χάρη στη μακροχρόνια εμπλοκή των διαφόρων γενεών Κρεςμαν στην ιδιοκτησία, που επιβραβεύτηκε το 1953 με την Κατάταξη των Graves,
τα κρασιά του κάστρου Λατούρ-Μαρτιγιάκ συγκαταλέγονται σήμερα μεταξύ των αναφορών της ονομασίας Πεσάκ-Λεογνάν. Η δημιουργία μιας πραγματικής γκάμας κρασιών προήλθε από τους Τριστάν και Λοΐκ. Βρίσκεται στην καρδιά του χωριού Μαρτιγιάκ, κοντά σε ορισμένες κατοικίες, το Κάστρο Λατούρ-Μαρτιγιάκ έχει δεσμευτεί εδώ και αρκετά χρόνια να εξελίξει τις καλλιεργητικές του πρακτικές για να σέβεται καλύτερα την τοπική πανίδα και χλωρίδα.
Στις νότιες και ανατολικές πλαγιές αυτού του μεγάλου εδάφους από αργιλώδη και ασβεστολιθικά εδάφη σχηματίζεται ένα πραγματικό φυσικό αμφιθέατρο. Το ασβεστολιθικό οροπέδιο και ο αργιλώδης λόφος που σχηματίζουν το κτήμα επιβάλλουν υψηλό βαθμό απαιτήσεων. Οι ομάδες εργάζονται σύμφωνα με μεθόδους αποκλειστικά φυσικές μιας ορθολογικής αμπελουργίας για να εκφράσουν το καλύτερο από την ποικιλία τους (85% Merlot, 10% Cabernet Franc και 5% Cabernet Sauvignon). Το 2012, επτά χρόνια μετά την απόκτηση του Silvio Denz, το Château Faugères γίνεται Grand Cru Classé του Saint-Emilion. Στην αναζήτησή του για την αριστεία, το κτήμα έχει αποκτήσει ένα οινοποιείο βαρύτητας σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Mario Botta. Ένα αξιοσημείωτο αρχιτεκτονικό έργο, που αποτελεί επίσης ένα τεχνολογικό εργαλείο σχεδιασμένο για να εξυπηρετήσει μια εξειδικευμένη οινοποίηση. Πραγματικός ναός του κρασιού, οι υποδομές του εξαιρετικές, και ειδικότερα το οινοποιείο βαρύτητας.
CÉPAGES : 75% Merlot ; 20% Cabernet Sauvignon; 5% Cabernet Franc
SITUATION : Sainte Terre.
SUPERFICIE : 20 Ha
CULTURE ET ÉLEVAGE : Πολιτισμός με μέτρο, χειροποίητο ξεφύλλισμα,
πράσινη συγκομιδή. Οινοποίηση σε θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές. Ετικέτα HVE
ΔΕΓΚΑΣΤΗΣΗ :
Η αρμονική ισορροπία αυτών των ποικιλιών του προσδίδει μεγάλη κομψότητα. Η μόνιμη εργασία που γίνεται στο αμπέλι με την πιο καθαρή παράδοση του Μπορντό επιτρέπει την παραγωγή ενός κρασιού με ισορροπημένα, φρουτώδη τανίνες και μεγάλη φρεσκάδα στο στόμα.
2016 : ΧΡΥΣΟ ΓΚΙΛΜΠΕΡΤ ΚΑΙ ΓΚΑΙΓΙΑΡ 2018
« Ανοιχτό κόκκινο χρώμα. Διακριτικά φρουτώδης μύτη (φράουλα, φραγκοστάφυλο). Στο στόμα εμφανίζεται μια λεπτή υφή, ένας τρυφερός και απλός καρπός, μια φρεσκάδα καλής ποιότητας. Ένας τρύγος έτοιμος προς χρήση με ψητό κρέας. »
2015 : Χρυσό Μετάλλιο Διαγωνισμού Λυών 2019
« Ωραίο σκούρο ρουμπινί χρώμα. Βαθιά μύτη, ανθισμένες νότες και μικροί κόκκινοι καρποί. Στο στόμα, ένα μαλακό, ευχάριστο Μπορντό που δίνει προτεραιότητα στον καρπό.
Με ένα αμπελώνα που εκτείνεται σε 58,60 εκτάρια, είναι ακριβώς αυτή η ασυνήθιστη επιφάνεια που προσδίδει στο terroir του μια μοναδική τυπικότητα… Μια τυπικότητα στη διαφορετικότητα. Διαφορετικότητα των εδαφών αλλά και πληθώρα εκθέσεων που προσδίδουν στο κρασί της Fombrauge την πολυπλοκότητα και την ταυτότητά του.
Σήμερα, για να εκφράσει όλο τον πλούτο αυτού του terroir, ο Bernard Magrez, ιδιοκτήτης από το 1999, συνδυάζει στη Fombrauge, την αρχαία τεχνογνωσία και την ακριβή αμπελουργία.
Το αποτέλεσμα; Ένα υπέροχο κρασί, Grand Cru Classé του Saint-Emilion.
Καλλιεργημένη κουλτούρα, χειροκίνητο ξεφύλλισμα, πράσινες συγκομιδές. Οινοποίηση σε θερμορυθμιζόμενες τσιμεντένιες δεξαμενές. Ωρίμανση σε βαρέλια.
2016: Ασημένιο Μετάλλιο, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 2019 / WINE ENTHUSIAST: 91/100
«Μια υποψία Cabernet Franc σε αυτό το κρασί έχει επιτρέψει να αναδειχθούν αρώματα που αντιπαρατίθενται στην πλούσια γεύση του Merlot. Ένα κρασί με σώμα, συμπυκνωμένο με όμορφη δομή, χρειάζεται χρόνο. Να το απολαύσετε από το 2022»
JAMES SUCKLING: 91/100
2015: Χρυσό Μετάλλιο ΠΑΡΙΣΙ 2018 / WINE ENTHUSIAST: 90/100
«Πλούσιο και πυκνό κρασί που λάμπει χάρη σε ένα ώριμο merlot, προϊόν μιας ζεστής χρονιάς. Γεύσεις γλυκόριζας και μαύρων φρούτων, στις οποίες προστίθενται μπαχαρικά λόγω της ωρίμανσης σε βαρέλι, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ώριμου και γενναιόδωρου κρασιού.»
2014: Ασημένιο Μετάλλιο, ΜΠΟΡΝΤΟ 2017 / JAMES SUCKLING: 92-93/100
«Υπάρχει κάτι ελαφρώς μεταλλικό. Παρόλο που αυτό το κρασί έχει ελαφρύ σώμα, οι τανίνες παραμένουν αρκετά αυστηρές. Είναι ένα κρασί με έντονη επίγευση όπου αναμειγνύονται γεύσεις.
Ιδιοκτήτες: Jean Pierre & Philippe Rivière
Σύμβουλος: Stéphane Derenoncourt
Τοποθεσία: Βρίσκεται στην κοινότητα του Saint Emilion
Έκταση: 25 εκτάρια
Έδαφος: αργιλοασβεστολιθικό, κυρίως αργιλοσαθρικό με υποστρώματα αλίων και σιδηρούχα κρούστα
Από τον 17ο αιώνα, η Sociando-Mallet καταλαμβάνει την κορυφή του Baleyron, μία από τις πιο όμορφες περιοχές αμμοχάλικου του Médoc. Βρίσκεται στην κοινότητα του Saint-Seurin-de-Cadourne, βόρεια του Pauillac, και το αμπέλι της κυριαρχεί στην εκβολή της Γαρονής.
Ένα έγγραφο που χρονολογείται από τον Μάρτιο του 1633 αναφέρεται σε ευγενείς γαίες σε αυτήν την κοινότητα, που ανήκαν σε έναν αριστοκράτη βασκικής καταγωγής με το όνομα Sociondo, του οποίου ένα μέλος της οικογένειας ήταν επίσκοπος του Bayonne. Με την πάροδο των χρόνων, το « Sociondo » (ή « Sossiondo ») έγινε « Sociando » λόγω ενός ορθογραφικού λάθους. Το μπουκέτο τους είναι πολύπλοκο, συνήθως κυριαρχούμενο από νότες μαύρων φρούτων, μια πινελιά ορυκτότητας και μια καλά ενσωματωμένη ξυλώδης νότα. Συχνά λίγο « ανδρικά » στην νεότητά τους, τα κρασιά κερδίζουν σε αρμονία και πολυπλοκότητα με την ηλικία. Χαρακτηρίζονται από τη φρεσκάδα τους, την ευθύτητά τους και την όμορφη διάρκεια.
Σχόλιο
Η παρουσία των Dupuy στις εκτάσεις του Puisseguin χρονολογείται από τον Μεσαίωνα. Ο Gérard, απόφοιτος οινολογίας, ανέλαβε το 1995 αυτό το κτήμα που απέκτησε η οικογένειά του το 1864 και το διαχειρίζεται χωρίς χημικές επεξεργασίες από το 1947. Βρισκόμενοι στην καρδιά του χωριού Puisseguin, οι αμπελώνες του Château Vieux Moulin Noir καταλαμβάνουν μια επιφάνεια 19 εκταρίων στην διάσημη αργιλώδη-ασβεστολιθική πλαγιά του Saint-Emilion. Στο κέντρο υψώνεται η καρτουζία του 19ου αιώνα, οι τοίχοι από πέτρα επιτρέπουν στην κάβα του να προσφέρει τις βέλτιστες συνθήκες για την ωρίμανση ενός εξαιρετικού κρασιού, με σταθερή θερμοκρασία γύρω στους 13°C. Αυτό το κρασί συμβολίζει τον σεβασμό προς το terroir και τις παραδοσιακές μεθόδους οινοποίησης: οι ζύμες είναι αυτόχθονες και οι οινοποιήσεις πραγματοποιούνται χωρίς πρόσθετα προϊόντα, όπως απαιτεί ο κανονισμός της Βιολογικής Γεωργίας.
Ποικιλίες: Merlot (70%), Cabernet Franc (25%), Cabernet Sauvignon (5%)
Παραγωγός: Οικογένεια Dupuy στο Montagne (33570)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2021
Σχόλιο
Το Château Giscours γνωρίζει πώς να διατηρεί τη θέση του στην καρδιά των λάτρεις: με το εξαιρετικό κρασί του φυσικά, Cru Classé de Margaux, αλλά και με εξαιρετικά ποιοτικές παραλλαγές, όπως το Haut-Médoc de Giscours. Δίνει στον λάτρη τη δυνατότητα να απολαύσει την τεχνογνωσία του Cru Classé με έναν πολύ προσιτό προϋπολογισμό. Ιδανικά τοποθετημένο σε όμορφες γαλλικές αμμοχάλικες, το Cru Classé de Margaux εκτείνεται σε 100 εκτάρια αμπελώνα: 60% cabernet-sauvignon, 32% merlot, με συμπλήρωμα cabernet franc και petit verdot. Διοικείται από την οικογένεια Albada Jelgersma από το 1995, το κτήμα συνεχίζει την αναζήτησή του για την αριστεία χάρη στη δυναμική του Alexander van Beek.
Γευσιγνωσία
Πλούσιο, σάρκινο, το Haut-Médoc de Château Giscours είναι πάντα με μεγάλη κομψότητα τανινών και εξαιρετική αρωματική καθαρότητα που υπογραμμίζεται από λεπτές μπαχαρικές νότες; είναι φτιαγμένο για μακροχρόνια παλαίωση.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (55%), Merlot (45%)
Παραγωγός: Οικογένεια Albada Jelgeresma (Château Giscours) στη Labarde (33460)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6
Σχόλιο
Βρίσκεται στην χερσόνησο του Μεντόκ, 60 χιλιόμετρα βόρεια του Μπορντό, το αμπέλι της Châtellenie de Vertheuil ανήκει στην περίφημη ονομασία Haut-Médoc. Απομακρυσμένη από τον ποταμό Γκιρόντ, αυτή η κοινότητα διαθέτει ένα terroir που αποτελείται από αλλουβιακά χαλίκια και άμμο που μεταφέρθηκαν και εναποτέθηκαν κατά τον Πλειοκαίνιο από τις άμμο που προέρχονται από τις Πυρηναίες και το Κεντρικό Μαζικό. Όλες αυτές οι συνθήκες επιτρέπουν στους κύριους ποικιλίες της ονομασίας (καμπερνέ σοβινιόν, μερλότ, καμπερνέ φρανκ) να αποδώσουν όλη την πληρότητα του δυναμικού τους. Το αμπέλι της κοινότητας του Vertheuil εκτείνεται σε μια επιφάνεια 400 εκταρίων. Τα κρασιά χρώματος ρουμπινί, χαρακτηρίζονται από έναν απαλό χαρακτήρα, με ωραία φρουτώδη γεύση και μαλακούς και γοητευτικούς τανίνες. Στο Vertheuil, πρέπει να επισκεφθείτε την Αββαεία που ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και την εκκλησία του Αγίου Πέτρου (11ος και 12ος αιώνας), που αποτελεί ένα όμορφο παράδειγμα ρωμανικής τέχνης.
Ποικιλίες: Μερλότ (50%), Καμπερνέ Σοβινιόν (50%)
Παραγωγός: Châtellenie de Vertheuil (συνεταιρισμός) στο Vertheuil (33180)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2017
Σχόλιο
Νέοι, οι οίνοι του Montagne-Saint-Émilion είναι εκφραστικοί και απαλές. Συνοδεύουν όλα τα πιάτα και αποκαλύπτουν τον πλούτο τους καθώς ωριμάζουν. Ο terroir του Montagne-Saint-Émilion είναι αρκετά παρόμοιος με αυτόν του Saint-Émilion. Ποικιλίες: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot. Το κτήμα Château Négrit βρίσκεται στην κοινότητα Montagne στη Γιρόνδη, αμπελώνας του Μπορντό. Παράγει κόκκινους οίνους με ονομασία AOC Montagne-Saint-Emilion. Το κτήμα ανήκει στην ομάδα «Vignobles Lagardère». Το κτήμα εφαρμόζει λογική αμπελουργία και εκμεταλλεύεται μια επιφάνεια περίπου 16,5 εκταρίων με ποικιλίες Merlot, Cabernet-Franc και Cabernet-Sauvignon.
Γευσιγνωσία
Ο Vieux Château Négrit έχει ένα κόκκινο χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες. Ισορροπία μεταξύ των φρουτώδών νότες (άγρια φράουλα) και των πιπεράτων νότες. Καθαρή επίθεση, καλά παρόντα τανίνες. Φρουτώδης αρωματική επιστροφή. Να εκτιμηθεί από τώρα ή για 5 χρόνια.
Ποικιλίες: Merlot (85%), Cabernet Sauvignon (10%), Cabernet Franc (5%)
Παραγωγός: Οικογένεια Blanc στο Montagne (33570)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2021
2016 :WINE ENTHUSIAST 89/100 : « Αυτή η ιδιοκτησία, που ανήκει στην οικογένεια Rivière, με το κομψό της κάστρο, παρήγαγε ένα ώριμο και πικάντικο κρασί, γεμάτο από δομημένα τανίνες, με επίσης νότες από μαύρη σταφίδα και οξύτητα. Αισθάνεσαι ότι είναι ένα μυώδες κρασί, αρκετά κλειστό προς το παρόν αλλά που θα αναπτυχθεί με τον χρόνο »
2015 : WINE ENTHUSIAST 89/100 : « Ένα ώριμο merlot χαρακτηρίζει αυτό το γενναιόδωρο και φρουτώδες κρασί. Δομημένο με πυκνές τανίνες και νότες από ζουμερή μαύρη σταφίδα. Ο πλούτος με μέτρο συνοδεύει αυτό το σύνολο τανινών. »
Χρυσό Μετάλλιο ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 2020 : « Σκούρο χρώμα, ανταύγειες ρουμπινί. Ώριμο άρωμα, γήινες νότες υποβάθρου σε φόντο από μαρμελάδα φρούτων. Στόμα: σήμερα ώριμο, ευρύ, γενναιόδωρο με αρώματα καλά ανεπτυγμένα. Ποιότητες ισορροπίας και ύλης. Η επίγευση διατηρεί φρεσκάδα. »
2014 : Ασημένιο Μετάλλιο MACON 2017 : Ωραίο άρωμα; Ισορροπημένο; Καλή διάρκεια; Λειωμένο; Αρμονικό
2012 : Ασημένιο Μετάλλιο MACON 2014 / WINE ENTHUSIAST 88/100
Κατάσταση: Βρίσκεται στην κοινότητα του Lussac, βόρεια-ανατολικά του Saint Emilion
Ιδιοκτήτης: Jean Pierre Rivière
Επιφάνεια: 22 εκτάρια
Έδαφος: πλατώματα αργιλο-ασβεστολιθικά
Σχόλιο
Το κάστρο Lalande-Borie δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου το 1970 από τον Jean-Eugène Borie σε μια έκταση 30 εκταρίων. Σήμερα, αυτό το κτήμα, που απέκτησε γρήγορα μια καλή φήμη, διευθύνεται από τον γιο του, Bruno Borie, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για το κάστρο Ducru-Beaucaillou. Ο αμπελώνας εκτείνεται σε 25 εκτάρια που βρίσκονται στην δυτική πλαγιά της ονομασίας Saint-Julien, όπου βρίσκονται πολλοί δεύτεροι και τρίτοι οίνοι της κατάταξης του 1855. Η ποικιλία σταφυλιών δίνει προτεραιότητα στο cabernet-sauvignon, το οποίο αντιπροσωπεύει το 65% της επιφάνειας, ακολουθούμενο από 25% merlot και 10% cabernet franc. Στους αμπελώνες, οι αποδόσεις είναι ελεγχόμενες και οι πρακτικές είναι αυτές της λογικής γεωργίας. Οι συγκομιδές είναι χειρονακτικές, για μέτρια εκχυλιστικές οινοποιήσεις και ωρίμανση σε βαρέλια όπου το νέο ξύλο δεν κυριαρχεί.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (33%), Cabernet Franc (7%)
Παραγωγός: Οικογένεια Borie στο Saint-Julien-Beychevelle (33250)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Ξύλινη κούτα των 12 - 2013
100% Merlot
Βρίσκεται στη Σεντ Τερ
Σημειώσεις Γευσιγνωσίας :
Με μια όμορφη σκούρα και βιολετί ρόμπα, αυτό το κρασί εκπέμπει ένα αρωματικό φάσμα μεγάλης πολυπλοκότητας. Ξεκινάμε με καπνιστές νότες, και στη συνέχεια εξελισσόμαστε σε μαύρα φρούτα και κόκκινες συκιές. Στο στόμα, η επίθεση είναι πυκνή και μαζική, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ισορροπία και έντονη φρεσκάδα. Μια ισχυρή επίγευση που μαρτυρά ένα υποσχόμενο μέλλον.
Σχόλιο
Ωρίμανση 12 μήνες σε βαρέλια (40% από καινούργια βαρέλια). Η ιστορία λέει ότι ένα μοναστήρι είχε ιδρυθεί σε αυτές τις γαίες. Μπορούμε να εμπιστευτούμε τη γνώση των κληρικών της εποχής για την παραγωγή των καλύτερων κρασιών. Ήξεραν ιδιαίτερα να επιλέγουν τις πιο όμορφες περιοχές κατάλληλες για την ωρίμανση των πιο πολύτιμων νέκταρ. Για πολύ καιρό εγκαταλελειμμένο, αυτό το εξαιρετικό κτήμα ήταν μια προφανής επιλογή για τον Dominique Haverlan, ο οποίος ανέλαβε το κτήμα υπογράφοντας την πρώτη του σοδειά το 2015. Είναι γεγονός ότι με επιμονή και υπομονή αυτή η εκμετάλλευση εντάχθηκε γρήγορα σε αυτή την престigious appellation. 8 εκτάρια που βρίσκονται σε λεπτό χαλίκι αναμεμειγμένο με μαύρη άμμο σε έναν αργιλώδη-χαλικώδη υπέδαφος.
Ποικιλίες: Merlot (50%), Cabernet Sauvignon (50%)
Παραγωγός: Οικογένεια Haverlan στο Saint-Médard-d'Eyran (33650)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2018
Σχόλιο
Επιθυμώντας να προσφέρει ένα κρασί που να αντικατοπτρίζει το πρώτο και ανησυχώντας να ανταποκριθεί στη αυξανόμενη ζήτηση για κρασιά που να καταναλώνονται σε νεαρή ηλικία για την εστίαση και τους εμπόρους κρασιού, ο Jean Gautreau δημιούργησε τη Réserve de Sociando-Mallet. Αυτό το κρασί παρασκευάζεται από σταφύλια που παράγονται και επιλέγονται από το κάστρο, με τις ίδιες μεθόδους εργασίας και την ίδια αυστηρότητα όπως για το μεγάλο κρασί του κτήματος, επωφελείται έτσι από όλη την τεχνογνωσία των τεχνικών του κάστρου. Οι συγκομιδές είναι χειρονακτικές σε κασόνια, η οινοποίηση είναι λιγότερο έντονη από αυτή του μεγάλου κρασιού και η παραδοσιακή ωρίμανση σε δεξαμενές και 25% σε νέες δρύινες βαρέλες το καθιστούν ένα στρογγυλό και γοητευτικό κρασί για άμεση απόλαυση.
Ποικιλίες:Cabernet Franc, Merlot
Παραγωγός:Οικογένεια Gautreau στο Saint-Seurin-de-Cadourne (33180)
Μορφές και συσκευασίες:Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2014
Το Château Cap de Faugères, με έκταση 46 εκτάρια, βρίσκεται στην όμορφη κοινότητα Sainte-Colombe, στην ονομασία Castillon-Côtes de Bordeaux.
Απολαμβάνει μια όμορφη περιοχή με εδάφη αργιλοασβεστολιθικά, που συνεχίζεται από αυτή του Saint-Emilion.
Αυτή η περιοχή καλλιεργείται με βιώσιμη φυσική αμπελουργία, με την ομάδα των Vignobles Silvio DENZ να εμπλέκεται με πολύ φροντίδα και προσοχή καθ' όλη τη διάρκεια του φυτικού κύκλου.
Σχόλιο
Από τον Μάιο του 2015, η οικογένεια Schmid-Haguenin εργάζεται για να δώσει νέα ζωή στο Château L’Escarderie. Δεσμευμένοι στη Βιολογική Γεωργία με στόχο την πιστοποίηση το 2018, οι ιδιοκτήτες δίνουν μεγάλη σημασία στο να φτιάχνουν ένα αληθινό κρασί, όσο το δυνατόν πιο φυσικό. Οι συγκομιδές και πολλές εργασίες γίνονται χειροκίνητα. Το οινοποιείο του 19ου αιώνα, με πολύ έξυπνο ημι-υπόγειο σχεδιασμό, επιτρέπει φυσική ρύθμιση της θερμοκρασίας και την προσφορά της συγκομιδής με βαρύτητα. Μόνο οι φυσικά παρούσες ζύμες στα μούρα θα προκαλέσουν τη ζύμωση. Κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας οινοποίησης και ωρίμανσης, ένας επαγγελματίας οινολόγος παρακολουθεί τη διαδικασία. Μια άψογη διαχείριση της υγειονομικής κατάστασης επιτρέπει τη σημαντική μείωση της ποσότητας θείου που απαιτείται για καλή συντήρηση του κρασιού.
Ποικιλίες: Merlot (60%), Cabernet Franc (40%)
Παραγωγός: Οικογένεια Schmid-Haguenin στο Saint-Germain-de-la-Rivière (33240)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2018
CEPAGE : 85% Merlot ; 10% Cabernet Sauvignon; 5% Cabernet Franc
CULTURE ET ÉLEVAGE : Πολιτισμός με μέτρο, χειρονακτική απογύμνωση, πράσινες συγκομιδές. Οινοποίηση σε θερμορυθμιζόμενες τσιμεντένιες δεξαμενές. Μηλογαλακτική ζύμωση σε δρύινα βαρέλια. Ωρίμανση σε καινούργιες δρύινες βαρέλες. ΕΤΙΚΕΤΑ HVE 3
2018 :J SUCKLING : 92-93/100 «Καρδιά από ώριμα φρούτα, πάντα φρέσκα και γραμμικά. Μέτρια σώμα με σφιχτούς και μεταξένιους τανίνες.
2016 :WINE ENTHUSIAST : 93/100 «Προερχόμενο από τους παλαιότερους αμπελώνες αυτού του κτήματος, είναι ένα ώριμο και συμπυκνωμένο κρασί. Ωριμασμένο για 18 μήνες σε βαρέλι, έχει αναπτύξει έναν ισχυρό καπνιστό και μπαχαρένιο χαρακτήρα που κυριαρχεί ακόμη και σήμερα. Αλλά με την έντονη φρουτώδη και οξύτητα, θα εξελιχθεί σε ένα εντυπωσιακό κρασί.»
J. SUCKLING : 93-94/100 :«Είναι ένα υπέροχο κρασί με νότες σοκολάτας και μαύρων μούρων. Μέτριο σώμα και πάνω από το φρούτο. Είναι φανταστικό! »
2015 : WINE ENTHUSIAST 92/100
2014 : J. SUCKLING : 93/100
2012 : J. SUCKLING : 91/100
Ιδιοκτήτες:Jean Pierre & Philippe Rivière
Σύμβουλος:Stéphane Derenoncourt
Κατάσταση:Βρίσκεται στην κοινότητα του Saint Emilion
Επιφάνεια:4 Ha
Έδαφος:αργιλο-ασβεστολιθικό
Αναστηλωμένος στην ασβεστολιθική πλαγιά του Σαιντ-Εμιλιόν, το Château de Pressac δεσπόζει πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Ντορντόν. Εδώ, η αξιοσημείωτη γεωλογία σε συνδυασμό με ένα μικροκλίμα ευνοεί την ανάπτυξη του αμπελιού. Από το αμπέλι μέχρι τις τεχνικές εγκαταστάσεις, οι αναβαθμίσεις και οι επεκτάσεις διαδέχονται η μία την άλλη τακτικά: το οινοποιείο επανασχεδιάστηκε πλήρως το 1999, το δεύτερο οινοποιείο το 2012, το τρίτο οινοποιείο και το δεύτερο κελάρι ωρίμανσης αποφασίστηκαν το 2017.
Στη φυτεμένη στέγη του νέου οινοποιείου, φυτά μελιτωδών προορίζονται ειδικά για τις μέλισσες της ιδιοκτησίας. Από την απόκτησή τους το 1997, οι Jean-François και Dominique Quenin αποφάσισαν να ζήσουν στην ιδιοκτησία.
Οι ευαίσθητες επιλογές τους, τόσο στο αμπέλι όσο και στο οινοποιείο, στηρίζονται σε μια αντίληψη του μακροχρόνιου χρόνου και στη διαρκή καταγραφή του κτήματος και των κρασιών στο χρόνο.
Σχόλιο
Οι 28 εκτάρια αμπελώνων του Μάρκου του Σαιν-Εστεφ βρίσκονται στην καρδιά της ονομασίας Σαιν-Εστεφ. Η ονομασία απολαμβάνει μια εξαιρετική terroir. Αυτά τα αμμώδη εδάφη, τα πιο υψηλά του Μεντόκ αλλά και τα πιο αργιλώδη από όλους τους κοινοτικούς terroirs, χαρακτηρίζονται από την ποικιλία της σύνθεσης των στρωμάτων τους, δίνοντας στα κρασιά όλη τους την τυπικότητα.
Γευσιγνωσία
Ωραία ρόμπα ενός βαθύ κόκκινου. Μύτη από ώριμα φρούτα, ελαφρώς μπαχαρικά, λεπτή. Στόμα ευρύ, φρουτώδες, με τανίνες καλά ενσωματωμένες.
Ποικιλίες: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (35%), Cabernet Franc (5%)
Παραγωγός: Μάρκος του Σαιν-Εστεφ (συνεταιρισμός) στο Σαιν-Εστεφ (33180)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2017
{"Dégustation":"Μια πολύ επιτυχημένη σοδειά. Η παρουσία των Καμπερνέ και λίγο από Μαλμπέκ ίσως να μην είναι ξένη σε αυτό. Η μύτη συνδυάζει τη βατόμουρο με μια κομψή ξυλώδη νότα που θυμίζει πραλίνα. Στο ίδιο αρωματικό πεδίο, η γεύση προσφέρει μια μαλακή και νόστιμη σάρκα, υποστηριζόμενη από μεταξένιους τανίνες. Αυτό που αποκαλούμε ένα «κρασί απόλαυσης».","Commentaire":"Η ιστορία ξεκινά το 1956 όταν οι Πολ και Φερνάντ Φομπερί αγοράζουν το πρώτο τους κομμάτι αμπελιού στους φανταστικούς αμπελώνες του Σεν-Εμιλιόν. Σταδιακά επεκτείνουν την ιδιοκτησία τους, φτάνοντας σήμερα σε μια όμορφη έκταση περίπου 17 εκταρίων. Αυτή τη στιγμή, η οικογενειακή αυτή επιχείρηση είναι στα χέρια της δεύτερης και τρίτης γενιάς των Φομπερί. Τα κρασιά παράγονται σύμφωνα με τις πιο καθαρές παραδόσεις του Μπορντό και οι συγκομιδές γίνονται με το χέρι για μεγαλύτερο σεβασμό στα σταφύλια.","Cépages":"Μερλό (62%), Καμπερνέ Φραν (25%), Καμπερνέ Σαβινιόν (10%), Μαλμπέκ (3%)","Producteur":"Οικογένεια Φομπερί στο Σεν-Εμιλιόν (33330)","Formats et conditionnements":"Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2013"}
Πιθανώς η καλύτερη μπύρα στον κόσμο. Η Carlsberg παρασκευάζεται από το 1847 στην Κοπεγχάγη, Δανία και σήμερα πωλείται σε περισσότερες από 140 αγορές. Η Carlsberg παρασκευάζεται με έμφαση στην ποιότητα, την καινοτομία και τη συνεχή βελτίωση. Η Carlsberg έχει το χρώμα χρυσών σιτηρών, ενώ ο αφρός είναι πλούσιος και λευκός. Η Carlsberg έχει μια καλά ισορροπημένη, αναζωογονητική οσμή από λυκίσκο και κριθάρι με νότες μήλων. Έχει μια φρέσκια και ζωντανή γεύση στην οποία η ελαφριά γλυκύτητα ισορροπείται από μια διακριτική πικράδα στην επίγευση.
Το PREDELLA Vino Bianco Trebbiano Abruzzo DOC είναι ένα λευκό κρασί υψηλής ποιότητας, παραγόμενο από επιλεγμένα σταφύλια από την αναγνωρισμένη οινοπαραγωγική περιοχή του Αμπρούτσο. Αυτό το κρασί διαθέτει ένα αρωματικό άρωμα και μια φρέσκια και ελαφριά γεύση, ιδανικό για να συνοδεύει πιάτα με ψάρι και τυριά. Με μια φιάλη 75 cl, είναι ιδανικό για να μοιραστείτε με φίλους και οικογένεια κατά τη διάρκεια ενός δείπνου ή μιας ειδικής βραδιάς.
Αυτό το Pinot Grigio ramato, που προέρχεται από την DOC Friuli, είναι εμφιαλωμένο σε μορφή 75 cl. Με το ροδαλό του χρώμα και την εκλεπτυσμένη γεύση του, είναι ιδανικό για να συνοδεύει ορεκτικά, ζυμαρικά και ψάρι. Μια τέλεια επιλογή για τους λάτρεις των ποιοτικών κρασιών.